Matematik

Vektorer - ligning/parameterfremstilling

19. februar 2010 af Quijote (Slettet)

Er dette rigtigt?

Punktet P(1,-5,-2) og vektoren a = (3,-1,4)


Bestem en ligning for den plan a der indeholder punktet P og har a som normalvektor, og bestem en parameterfremstilling for den vinke l, der går gennem punktet P, og som har a som retningsvektor.

Svar 1 ligning: 3x – y + 4z – 14 = 0
Svar 2 parameterfremstilling: x,y,z = (1,-5.-2) + t * (3,-1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du ikke parameterfremstilling for den linie l, der .... ?

Hvis du indsætter koordinaterne for punktet P i den ligning du har i Svar 1, kan du se, at P ikke opfylder den ligning, du har skrevet, så den ligning, du har, er ikke ligningen for den plan, der indeholder P. Du har den korrekte normalvektor bygget ind i ligningen, men dit konstantled er forkert.

Parameterfremstillingen for linien er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2010 af mathon

 beregn
         
         [3,-1,4]•[x-1,y+5,z+2] = 0        igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2010 af PeterValberg

Ligning for den plan , der indeholder punktet og har normalvektoren:

kan bestemmes med ligningen:

hvor (x0, y0, z0) er P's koordinater og a, b, c er normalvektorens koordinater.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. februar 2010 af Quijote (Slettet)

Tak for jeres svar.

#2 Jo, my bad, der skulle stå linje i stedet for vinkel.

Jeg får nu ligningen 3x – y + 4z +10 = 0 nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se #3. Liniens ligning er  3x - y + 4z = 0


Svar #6
20. februar 2010 af Quijote (Slettet)

Ahh ja, tak


Skriv et svar til: Vektorer - ligning/parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.