Matematik

formlen på at finde rumfanget af en kegle og en pyramide

20. februar 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er formlen på de to legemer ikke

V = 1/3·h·G?

altså lad os sige radius på keglen er 3 og højden er 9 
1/3 * 9 * 3 = 9?

Plzz svar er en blækregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af Isomorphician

V = (1/3)*h*G

hvor:

h = højden

G = Grundfladens areal


Svar #2
20. februar 2010 af molve (Slettet)

Jamen så er resultatet 9 ikke os?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Grundfladens areal i en kegle med radius r = 3 er

G = πr2 = 9π = 28,27...

Både keglen og pyramiden har volumen

V = 1/3 h G

men der er jo forskellige formler for at finde grundfladens areal, afhængig af, om grundfladen er cirkulær, kvadratisk, eller noget helt tredje.


Svar #4
20. februar 2010 af molve (Slettet)

bruger man ikke præcis den samme formel når man skal finde rumfanget af en pyramide altså 1/3*h*g?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er samme formel, som jeg skrev i #3, men formlen for grundfladens areal afhænger af grundfladens udseende.


Skriv et svar til: formlen på at finde rumfanget af en kegle og en pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.