Matematik

Lineære funktion

21. februar 2010 af IKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for den lineære funktion f(x)=3x+b går gennem punktet P(1,-4).

a) Bestem tallet b.

Forstår det ikke. Håber på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Du kender et punkt P(x,y)=P(1,-4) dvs x=1 og y=-4

f(x)=y. der står altså -4=3*1+b  du kan nu bestemme b.


Svar #2
21. februar 2010 af IKB (Slettet)

Skal det så også give -4 på højre side?

Så er b = -7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af fimp (Slettet)

Ja. Det skal altid give det samme på begge sider af et lighedstegn. 


Svar #4
22. februar 2010 af IKB (Slettet)

Har lige en mere:

Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne P(-6,4) og Q(2,8)

Bestem en forskrift for f.

Har regnet a ud således:

f(x)=ax+b

a = (y2-y1)/(x2-x1)

a = (8-4)/(2-(-6)) = 4/8 = 1/2

Men b? - Hvordan regner jeg den??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2010 af fimp (Slettet)

f(x)=ax+b

Indsæt a, som du har fundet, og et af punkterne (P eller Q) på x og y's plads:

4=1/2*(-6)+b

Isoler b.


Svar #6
22. februar 2010 af IKB (Slettet)

Mange tak - så er b = 7 :)


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.