Matematik

Lineære funktion

21. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej folkens
jeg har om funktioner, nogle søde mennesker, som har lyst til at hjælpe?
opg.1
I definitionen af en funktion kræves, at vi til enhver værdi af x kan finde netop en dertil svarende værdi af y. Benyt dette til at afgøre, hvilke af følgende forskrifter der fastlægger en funktion.
a) Til enhver mor lader man svare hendes børn
b) Til enhver person lader man svare den biologiske mor.
c) til hver nulevende dansker lader man svare vedkommendes CPR-nr.
d) til ethvert tal x lader man svare de personer, der har højden x.
e) til enhver person lader man svare personens højde målt i cm.
f) til tallet x lader man svare x2
 

opg.2
Lad funktionen f være givet ved, at f(x)= 2x+5
bestem f(-2), f(1) og f(7).
løs derefter ligningen f(x)0 9
 

opg. 3
vi betragter funktionen f(x)=x2
udfyld et skema som dette:
X -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4
f(x) ? ? ? ? ? ? ? ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af BJK08 (Slettet)

opgave 2)
f(x)= 2x+5
bestem f(-2), f(1) og f(7).

- Du indsætter hhv. -2, 1 og 7 ind på x's plads i ligningen. Fx:

f(-2)=2*-2+5=-9. Dvs. at f(-2)=-9.


Løs derefter ligningen f(x)0 9. Jeg går ud fra at du mener: f(x)=9 ?

Her sætter du ligningen lig 9:

9 = 2x + 5 , og isolerer x.


Svar #2
21. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Taak,

men har glemt hvordan man isolerer x :P


Svar #3
21. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

neej har fundet af det, nemt nok :P

kan du hjælpe med opg.1 og 3??


Svar #4
21. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Haaalloo???


Svar #5
21. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

haar lyst opg. 3 leet nok

forstår bare ikke opg.1


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.