Matematik
Integralregning
∫Hej, jeg har problemer med at løse integralet ∫(5x4 * ex^5+1, x, 0,1) uden hjælpemidler ?
Svar #1
21. februar 2010 af mathon
substituer
u = x5+1 og dermed 5x4dx = du
0∫1ex^5+1·(5x4dx) = 1∫2eudu = e2 - e = e(e - 1)
Svar #2
21. februar 2010 af birthe_non (Slettet)
oke men forstår ik hvor det 2-tal i 1∫2 kommer fra?
Svar #3
21. februar 2010 af mathon
substituerede grænser
øvre 15+1 = 2 (1x = 1 uanset x)
nedre 05+1 = 1
Svar #4
21. februar 2010 af PeterValberg
Der er lidt flere "veje til Rom", - selvom de ligner hinanden:
jeg er fuldstændig enig med Mathon i #1, - der skal substitueres således at:
Dermed bliver integralet til:
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
