Matematik

Bestemmelse af skæringspunkt

22. februar 2010 af bananer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Er der en som kan hjælpe mig med den her?

"to linjer L og M er bestemt ved:

L: 2x - y - 4 = 0

m: x + 3y + 5 = 0

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne L og M.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2010 af Banan1 (Slettet)

isoler x fra begge ligninger, sæt dem lig med hinanden, find y, indsæt denne værdi i ligningen for L eller M for at finde x.

koordinatsættet til skæringspunktet er (x,y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2010 af mathon

I: 2x - y = 4                                  I multipliceres med 3 og kaldes III
II: x + 3y = -5

III: 6x - 3y = 12
II:   x + 3y = -5                              II og III adderes

   7x = 7
   x = 1                                        som substitueret i I giver

   2·1 - y = 4
   y = -2
 


Skriv et svar til: Bestemmelse af skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.