Matematik

Bevis for rodregneregler.

23. februar 2010 af MathildeHM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har en opgave, der siger, at jeg skal bevise tre rodregneregler, ved hjælp af potensregnereglerne.

1)  q√ap = a p/q

2)  q√a*b = q√a * q√b

3)  q√a/b = q√a / q√b

Håber det er til at forstå. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af PeterValberg

1) Der er en klar sammenhæng mellem rødder og potenser, da:

og da der i følge potensregnereglerne gælder:

Må det første punkt i din opgave nødvendigvis blive til:

På lignende vis kan resten påvises :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. februar 2010 af MathildeHM (Slettet)

Okay, tak. (:


Skriv et svar til: Bevis for rodregneregler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.