Matematik

Statistik, binominalfordeling

23. februar 2010 af Apaturia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har informationer der lyder således:
"Inspireret af den aktuelle debat om brugen af burkaer i Danmark har journalisten på Sønderby og omegns annoncetidende spurgt 20 tilfældige kunder i Sønderbycentret om de går ind for et forbud mod burkaer, og 13 af de adspurgte svarer "ja", mens de resterende svarer "nej"."

Min opgave lyder: "Kan vi anvende en af de gennemgående statistiske modeller på den beskrevne situation? Begrund dit/jeres svar"

I de angivne sider vi har gennemgået i vores bog, har der været modeller som deskriptiv statistik, boxplot, binominalfordeling og normalfordeling, så jeg antager selvfølgelig, at det er den binominalefordeling jeg skal bruge. 

Formlen lyder: Pk = (n k) * p^k*(1-p)^n-k

(n k) = n!/k!*(n-k)
n! = 1*2*3 . . .

n = 20
k = 13
p = 0,65

Pk = (20!/(13!*(20-13)!)*0,65^13*(1-0,65)^20-13 = 0,1844
Dvs. der er 18,44% chance for at få 13 positive svar ud af 20.

Har jeg forstået opgaven forkert? Skal jeg bruge en anden statistisk model?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af peter lind

Du har helt ret i at det er en binomialfordeling; men hvor kommer p = 0,65 fra? og hvorfor udregner du Pk


Svar #2
23. februar 2010 af Apaturia (Slettet)

der står at p er sandsynligheden for positive svar, og det er angivet i procent, så det må jo være 100/20*13 = 0,65?

Hvad skal/burde jeg ellers regne ud? Jeg forstår nemlig heller ikke rigtig, om det er sandsynligheden for 13 positive svar jeg skal regne ud, eller sandsynligheden for positive svar, men det er jo 65%, og det er ikke nogen statistisk model



Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2010 af peter lind

Jeg har jo ikke set opgaven, så det kan jeg ikke svare på. Hvad spørges der om i opgaven?


Svar #4
23. februar 2010 af Apaturia (Slettet)

Det står i mit indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2010 af peter lind

Du har jo ikke skrevet alt ned. For eks. manglede den oplysning om de 0,65. Desuden vil det gøre den pågældende test, som du omtaler  overflødig.


Skriv et svar til: Statistik, binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.