Matematik

Problemløsning

23. februar 2010 af iNx (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med de her opgaver. Jeg kan ikke gennemskue hvordan man opstiller en ligning som løser problemerne. Så hvis der er nogle der ville hjælpe ville det være skønt

1. a. b og c deler 1015kr.

a får dobblet så meget som b, der får 100kr. mere end c hvor meget får de hver?

2. hvor meget ren saft bruges til 1,5 l saftevand når blandingsforholdet er 1:4

3. en dreng køber 10l sodavand en flaske indeholder 0,25l eller 0,50l hvor mange af hver slags køber han når han i alt køber 27 sodavand

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 1)

a=2b

b=c+100

a+b+c=1015

tre ligninger med tre ubekendte

2)

1 del saft og 4 dele vand = 5 dele

1,5L/5*1=saft

3)

0.5x+0.25y=10

x+y=27

2 ligninger med 2 ubekendte


Svar #2
23. februar 2010 af iNx (Slettet)

mange  tak(:


Skriv et svar til: Problemløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.