Matematik

trekant

24. februar 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej, jeg sidder lige med det her stykke, og ved ikke lige hvordan jeg kommer viddere

jeg skal finde vinkler og sider, og jeg har kun:
 

A, a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

hvis
         A≥90 er der én løsning
   
         A<90º
                    og
                          a = b·sin(A) er der én løsning
                          b·sin(A) < a < b er der to løsninger


                

     


Svar #2
24. februar 2010 af MathiasNordberg (Slettet)

 A = 62

a = 15 

b = 7

skal jeg så finde c først, eller B og C?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2010 af mathon

find B først    (B<62º)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2010 af PeterValberg

Retvinklet eller ikke-retvinklet trekant ?

Hvis retvinklet:

Siden c (hypotenusen) findes vha. Pythagoras' læresætning:

Vinkel C vil være den rette vinkel på 900

Vinkel B vil være lig med 900- A

Hvis ikke-retvinklet:

Start med at bestemme vinkel B vha sinusrelationen:

Herefter kan vinkel C bestemmes som: C = 1800 - (A+B)

Siden c kan bestemmes med sinusrelationen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
24. februar 2010 af MathiasNordberg (Slettet)

 ahh ja, nu har jeg den... tak :)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.