Matematik

Bestem en ligning for en linje

24. februar 2010 af niclash0mie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej drenge og piger! Jeg har lidt problemer med at komme igang med en opgave. Den lyder sådan her:

Linjen m går gennem punkterne A(-2,1) og B(3,2) Bestem en ligning for m

Kunne være lækkert hvis I kunne hjælpe mig med det her


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

En ret linje mellem to punkter og  er givet ved . Her bestemmes a og b ved og .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Formen for liniens ligning i planen er y = ax + b. Du skal bestemme a og b ud fra de givne oplysninger. Hvad vil det sige, at linien går gennem de to punkter? Det betyder, at A(x1,y1) = (-2, 1) og B(x2,y2) = (3,2) begge opfylder liniens ligning. Så kan du opstille to ligninger med de ubekendte a og b og dermed finde a og b.


Svar #3
26. februar 2010 af niclash0mie (Slettet)

Super! tak for genopfriskningen ;) og tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.