Matematik

Komplekse tal

24. februar 2010 af latte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej igen  føler mig vildt dum :(  et sidste ? for i aften.

hvordan finder man modulus af -4,.??? altså jeg har et komplekst tal der hedder -4 og skal finde modulus af det, det kan jeg ikke  finde ud af når jeg ikke har det komplekse tal oplyst på standard formen ex.  2+i3 her kan jeg godt se hva modulus er da jeg bare tar kvadratroden af 4+9.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

ja selvfølgelig


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så skriv -4 på formen a + ib. Hvad er realdelen af -4 og hvad er imaginærdelen af -4 ? -4 er et reelt tal, så dets imaginærdel er 0, altså -4 = -4 +0i .


Svar #3
24. februar 2010 af latte (Slettet)

 oki det tænkte jeg også på men tænkte at det var forkert fordi det er meget simpelt tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Modulus er "længden" |z| af det komplekse tal z = r e , altså |z| = r; φ kaldes dets argument, φ = arg(z).


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af PeterValberg

I min verden (den med elektrisk vekselstrømsteori) benytter vi ofte komplekse tal på den polære form, hvor tallet beskrives med dets modulus og dets argument ( i grader 0 - Decimal Degrees):

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.