Matematik

Maratonløb

25. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Til et maratonløb skal bruges 24.000 l energidrik. En energidrik indeholder 8 gram energipulver for hver 100 ml vand. Energidrikken indeholder i alt 1,25 kg. Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af p_fogh (Slettet)

Et guld-tip: Brug enhedskontrol til at regne efter - dette gøres som følger

100ml / (1000 ml/L) = 0,1L bemark at enhederne går ud med hinanden, og der står Liter tilbage. Så er du sikker på at det er rigtigt

Videre:

8 gram/0,1 L *24.000L (liter i tæller og nævner går ud mod hinanden, og der er gram tilbage) = X gram der skal bruges

X gram / 1000 (gram/kg) = Y kilo, igen får gram ud mod hinanden, og kilo kommer op over brøkstregen

Y kilo/ 1,25 kg/dåse = Z dåser


Svar #2
25. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Okay, p_fogh.

Jeg har fået opgaven til 19.200 dåser. Hvordan tjekker jeg så efter, om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af p_fogh (Slettet)

Enheden dåser er i hvert fald korrekt :-)

Du regner tilbage igen:

19200 dåser af 1,25 kg = 24000 kg

24.000kg = 24.000.000 gram

24.000.000 gram i 24.000 L drik = 1000 g/liter = 100g / 100mL, hov, der stod i opgaven at der kun var 8 gram pr 100 mL

Så prøver man igen.

8 gram / 0,1L * 24000L = 1920000 gram

1920000 gram / 1000 g/kg = 1920kg

1920kg/1,25 kg/dåse = 1536 dåser


Svar #4
25. februar 2010 af Hartling (Slettet)

Det der fatter jeg intet af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2010 af p_fogh (Slettet)

Sorry, Første del er en gennemregning af dit svar. Du fik 19200 dåser, og det giver 24000 kilo.

kilo omregnes til gram

liter omregnes til "100mL"

mængden pr 100 mL skal svare til det oplyste i opgaven

anden del er selve udregningen

Først regnes mængden af energipulver ud

gram/100mL omregnes til gram/Liter og i samme ligning regnes ud hvad det så kræver i alle 24000L drik

Dette omregnes til kilo i ligning 2

I ligning 3 tages det med at der er 1,25 kg i hver dåse.


Skriv et svar til: Maratonløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.