Matematik

trekant

25. februar 2010 af soren108 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave 2A - I trekant ABC vides at vinkel A=30 grader, mens siden b=5 og siden a=7 lang.

a) lav en realistisk skitse af trekanten</o:p>

b) Er der her tale om et entydigt eller dobbelttydigt tilfælde?</o:p>

c) Opstil en 2.gradsligning til at finde siden c</o:p>

d) Bestem c</o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

entydigt tilfælde hvor C>120º           (da B<30º)

72 = 52 + c2 - 2·5·c·cos(30º)

      c2 - (5√(3))c - 24 = 0 og c>0

           c = 10,8685


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.