Matematik

trekant

25. februar 2010 af soren108 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave 2B - I trekant ABC vides vinkel A nu at være 45 grader, mens siden b=7 og siden a=5 lang.

a) Opstil en 2.gradsligning til at finde c</o:p>

b) Bestem c</o:p>

c) Er der her tale om et entydigt eller dobbelttydigt tilfælde?</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af peter lind

Brug udvidet Pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af mathon

dobbelttydigt tilfælde
     da
               A<90º
         og  b·sin(A)<a<b        (b·sin(A) = hc)

  52 = 72 + c2 - 2·7·c·cos(45º)
 
  c2 - (7√(2))c + 24 = 0 og c>0

        c1 = 4√(2)   c2 = 3√(2)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.