Matematik

Undren

25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Hej,

Hvad er det helt præcis der menes, når SRP karakteren bliver vægtet med 2?

På nuværende tidspunkt står der 9 eksamenskarakterer på mit eksamensbevis og mit nuværende snit er 7,7. (69/9 = 7,7). Det er alle karakterer på c-niveau og bliver derfor vægtet med 1, så min udregning er vist korrekt, om end jeg ikke er 100 procent sikker!

I dag fik jeg så min SRP karakter (7)
 

Skal jeg så sige 2*2 = 4 + 69/10, hvis eksamensgennemsnittet skal udregnes på ny? Eller er det ikke det der menes, når karakteren bliver vægtet med 2? Vi har jo ofte fået af vide, at netop SRP og AT karakteren er rigtig vigtige af den årsag.

Kort og godt, hvad menes der helt præcist, når eksempelvis SRP, AT og historie årskarakteren samt eksamenskarakteren vægtes med 2? Er det overstående eller er det noget helt andet?

PS: Eller siger man 2+2+69=73/11?

Hvis det er overstående er tilfældet virker fordelene og vigtigheden af en karakter, der vægtes med 2 ikke så stor igen, da den maks kan føre til en ændring på 0,2.

På forhånd rigtig mange tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af Freeclimber (Slettet)

Det betyder at dit studieretningsprojekt tæller som to 7'taller


Svar #2
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Aha.

Lad os sige at jeg har fået 10 eksamenskarakterer og at jeg i samtlige har fået karakteren 7. De 9 første er på c-niveau og vægtes derfor med 1. Den sidste (den 10) er SRP-karakteren som ligeledes er 7. Når man så skal udregne det hidtidige gennemsnit for de 10 karakterer, hvordan gøres det så helt præcist?

Skal man så sige 7*11/11 = 7 eller 7*10/10.

Altså hvis den skal tælles med som to 7'taller, skal man så ikke udelukkende dividere med 1?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Det er klart nemmest at beregne sit gennemsnit ved hjælp af de regneark, der er lavet til formålet. Et eksempel på sådan et kunne være første hit på google i linket. Indtast dine karakterer og du vil få dit gennemsnit.


Svar #4
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Thomas:

Jeg har skam prøvet google, men kan ikke rigtig få disse udregninger til at stemme overens.

Men hvilket sceneri er det korrekte af dem jeg nævner eller er der et helt tredje? 


Brugbart svar (3)

Svar #5
25. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal finde det vejede gennemsnit, da du jo skal have medregnet vægtene.

Et vejet aritmetisk gennemsnit er givet ved:

Eller udtrykt med ord: Du ganger alle karakterer med deres vægte og finder deres sum. Du dividerer så summen af vægtene op i dette udtryk.

Lad os antage at du har fået 4 i to C-niveau fag, 10 i et skriftligt B-niveau fag, 7 i et A-fag og 10 i et andet A-fag, mens du har fået 12 i SRP.

Vi har da:

(4*1+4*1+10*0,75+7*1+10*1+12*2)/6,75=8,37, hvor de fede tal markerer vægtene. Dit gennemsnit er da 8,37. 

Du kan selv tjekke efter med regnearket. Det burde stemme overens med mine beregninger.


Svar #6
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Nu kan du selv prøve med dit eget eksempel. Jeg syntes bare, at det var lidt kedeligt, idet det jo helt sikkert giver 7. :-)


Svar #8
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Rigtig mange tak. Hvis du regner det ud, naturligvis, hvis du gider, hvad får du så følgende til:

9 c-niveau fag, hvoraf samtlige er 7 tal, samt endnu et 7 tal i SRP'en. (Hypotetiske karakterer).

På forhånd RIGTIG mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Det gør du jo bare på samme måde.

(7*1+7*1....(9 gange)+7*2)/11=7


Svar #10
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Så det er med andre ord det andet "eksempel" i mit føste indlæg?

I så fald det er, hvilket det ser ud til, så er fordelene med en rigtig høj karakter i SRP´en AT mfl. forholdsvis begrænset. Altså det kan maks føre til en ændring på 0,2 på eksamensbeviset.

Hvad er det helt præcis der menes, når SRP karakteren bliver vægtet med 2?

På nuværende tidspunkt står der 9 eksamenskarakterer på mit eksamensbevis og mit nuværende snit er 7,7. (69/9 = 7,7). Det er alle karakterer på c-niveau og bliver derfor vægtet med 1, så min udregning er vist korrekt, om end jeg ikke er 100 procent sikker!

I dag fik jeg så min SRP karakter (7)


Skal jeg så sige 2*2 = 4 + 69/10, hvis eksamensgennemsnittet skal udregnes på ny? Eller er det ikke det der menes, når karakteren bliver vægtet med 2? Vi har jo ofte fået af vide, at netop SRP og AT karakteren er rigtig vigtige af den årsag.

Kort og godt, hvad menes der helt præcist, når eksempelvis SRP, AT og historie årskarakteren samt eksamenskarakteren vægtes med 2? Er det overstående eller er det noget helt andet?

PS: Eller siger man 2+2+69=73/11?

Hvis det er overstående er tilfældet virker fordelene og vigtigheden af en karakter, der vægtes med 2 ikke så stor igen, da den maks kan føre til en ændring på 0,2.

På forhånd rigtig mange tak.


 


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Nej. Du har et gennemsnit på 7, det får du ikke med dine metoder. Du skal regne, som jeg har gjort.

I øvrigt kan det have en markant større betydning end 0,2.

Hvis du nu har fået karakteren 02 i 3 C-niveau fag og du så får 12 i AT, vil du have gennemsnittet:

(2*1+2*1+2*1+12*2)/5=6

Hvis du nu kun fik 10 i AT, ville du i stedet have et gennemsnit på:

(2*1+2*1+2*1+10*2)/5=5,2

dvs allerede her en forskel på 0,8. Det afhænger helt af dine karakterer hvor meget en høj/lav karakter i et af de højt vægtede fag betyder. 

Havde du dumpet AT med -3, ville du have et gennemsnit på:

(2*1+2*1+2*1+(-3)*2)/5=0

Puha, det var ikke sjovt så.


Svar #12
25. februar 2010 af Lorenzia (Slettet)

Mange tak for dit overskuelige og meget brugbare svar. Så er jeg blevet fejlinformeret, hvad angår den påståede og maksimale 0,2 ændring af eksamensgennemsnittet.


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. februar 2010 af Mrunivers (Slettet)

Man  kunne også plusse det hele og divider med antallet af karakter du har fået.. Hvori at SRP og AT gælder for 4 karakter..

Så hvis man har fået uden dem 30 karakter i alt, så skal man selvfølgelig ligge 4 til.. dvs. 34..


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. februar 2010 af jesperher (Slettet)

#0

der er en lille forskel alt efter hvilke linjer du har, og om du har fået både skriftlig og mundtlig karakter, eller om du kun har fået den ene..

for et af mine C fag tæller kun 0.75 selv om jeg kun fik karekter i mundtlig.

tilgengæld tæller nogle af mine B fag 1.5 og eller 1...

og A fag tæller dobbelt.. altså hvis du får 7 tæller det som 14, men du skal stadig dividere med to.

og hvis du fortsætter på en videregående uddannelse inden for 2 år, kan du gange dit gennemsnit med 1.08, og hvis du har 5 A fag er det vist 1.12 du kan gange med.. (er ikke lige sikker på tallene)


Brugbart svar (1)

Svar #15
26. februar 2010 af Exupery (Slettet)

#14 Vægtningen står i regnearkene.

Påbegyndes en videregående uddannelse indenfor 2 år efter end gymnasielt forløb, skaleres det samlede gennemsnit op med 1.08 (8%), mens snittet øges med 1,03 (3%), hvis du har haft 5 A-niveau fag. 

A-fagene tæller i øvrigt kun dobbelt, idet der indgår både en skriftlig og mundtlig dimension. Den skriftlige dimension tæller dermed 1, og det gør den mundtlige også. Historie, er det vigtigt at holde sig for øje, har ingen skriftlig dimension, hvorfor den mundtlige del af faget tæller dobbelt som eneste enestående fag. Ellers er det kun SRP og AT, der tæller dobbelt, men disse er jo kun eksamen og således ikke også en årskarakter, som det gælder med historie.


Brugbart svar (1)

Svar #16
26. februar 2010 af Freeclimber (Slettet)

15# Det er faktisk bare pr. ekstra A-niveau fag. På HTX har vi kun 3, og med to ekstra (og i alt 5) kan vi gange med 1,06 udover de 1,08 for tidlig start.

:o)


Brugbart svar (1)

Svar #17
26. februar 2010 af Becky4 (Slettet)

Hej Lorenzia,
 

Det er enormt forvirrende alt det med udregning af snit efter den nye karaterskala, men der er heldigvis en meget nemmere løsningsmetode.

På linket: http://www.viborgkatedralskole.dk/?pageID=556

Det som er så smart ved denne side, sammenlignt med andre jeg har set, er at man blot skal indtaste fag, niveau samt karakter, og så udregner den dit snit for dig. Den tager også hensyn til bonus ved valg af højniveausfag, hvor meget fagene vægter osv..


Skriv et svar til: Undren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.