Matematik

procent - vækst?

27. februar 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Indbyggertal i år 2000
- staten New York : 18,98 mio
- staten Florida : 15,98 mio

Årlig vækstrate i perioden 1990-2000
- staten New York : 0,54 %
- staten Florida : 2,13 %

i tabellen ses indbyggertallene for staten New York og staten Florida i år 2000. Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000, og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det fortsættes, at væksten efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

b) Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det fortsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

Jeg håber nogen vil hjælpe. Ved jeg skal bruge noget vækstrate i opg a, men hvordan formlen lyder ved jeg ikke og er lidt på bar bund derefter..


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2010 af jnl123

a) Først findes antal indbyggere i år 1990 i Florida (Renters rente):

15.98 = x*(1+2.13/100)^10    =>  x = 12.94 mio (afrundet)

Samlet procentvækst er så:   100*(15.98-12.94)/12.94 = 23%

I år 2007: x = 15.98*(1+2.13/100)^7 = 18.52 mio

b)

18.98*(1+0.54/100)^x = 15.98*(1+2.13/100)^x    =>    x = 10.96 år

dvs. kort tid før år 2011


Svar #2
27. februar 2010 af m92m (Slettet)

 Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2011 af sofie1993 (Slettet)

Jeg kan godt gennemskue hvordan b) bliver regnet ud, men er der ikke en der vil sætte nogle ord på? :)

 


Skriv et svar til: procent - vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.