Matematik

Ligning med brøker

28. februar 2010 af finnped (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der er søde at hjælpe mig igang med denne her, min hjerne er åbenbart ikke på toppen i dag ....

x-3/x-1  -  4/3  =  5-x/1-x

håber der er en venlig sjæl..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2010 af Isomorphician

(x - 3)/(x - 1) - (4/3) = (5 - x)/(1 - x)

omskriv nævneren på højresiden:

(x - 3)/(x - 1) - (4/3) = (5 - x)/(-(x - 1)) <=>

(x - 3)/(x - 1) - (4/3) = -((5 - x)/(x - 1))

forlæng (4/3) med (x - 1) for at få fællesnævner....


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2010 af PeterValberg

da vi i begyndelsen sagde, at kan den løsningsmulighed forkastes, hvormed
løsningen til ligningen er:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. februar 2010 af finnped (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.