Matematik

Bestem a og b

28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

lysfølsomhed for fotografisk film kan udtrykke i enheden DIN eller enheden ASA.

100 ASA svarer til 21 DIN  og 400 ASA svar til 27 DIN.

X betegner lyfølsomheden i ASA

Y betegner lysfølsomheden i DIN.

y= a *log(x) + b

a) bestem a og b

b) udfyld skemaet.

Det ville være rart hvis i kunne udfylde skemaet, og derefter forklarer hvordan i gør.

Jeg har sat skemaet ind som en doc. format.

Jeg håber i kan hjælpe.

Vedhæftet fil: ASA.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to sæt oplysninger

100 ASA svarer til 21 DIN og 400 ASA svar til 27 DIN

giver dig to oplysninger til bestemmelse af a og b for det opgivne funktionsudtryk:

21 = a log(100) + b
27 = a log(400) + b

Træk den første ligning fra den anden

6 = a (log(400) - log(100)) = a log(400/100) = a log(4), hvoraf a = 6/log(4) = 9,9658 , og dermed

b = 21 - a log(100) = 21 - 2a = 21 - 12/log(4) = 1,0684

Jeg kan ikke se dit skema, for jeg kan ikke åbne .docx filer her. Prøv at gemme det som .doc


Svar #2
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 b = 21 - a log(100) = 21 - 2a = 21 - 12/log(4) = 1,0684

Hvorfor siger du 21-2a ?


Svar #3
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvorfor lige 2a?


Svar #4
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Jeg har lige tastet det ind på lommeregneren og fik det samme, men hvordan fandt frem til 

21-12 / log(4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Fordi log(100) = 2

#4

Udtrykket for b i #1 fremkommer ved at indsætte den fundne værdi for a i den første af ligningerne.


Svar #6
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvordan fandt du så frem til 21-12 / log(4) ?

Hvor dår du 12 fra? :)


Svar #7
28. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 får*


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi fandt, i #1, a = 6/log(4). Fra den første ligning (21 DIN svarer til 100 ASA)

21 = a log(100) + b,

får vi så

b = 21 - a log(100) = 21 - 2a = 21 - 2•6/log(4) = 21 - 12/log(4)

12 = 2•6


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.