Fysik

fysiiik hjæælp

28. februar 2010 af speedometer007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en bestemt konkurrencebue gælder:
F=A*x^3+B*x^2+C*x ; 0<=x<=0,67m

A=6,1 kN/m^3
B=-7,2 kN/m^2
C=2,3 kN/m
En skytte trækker pilen ud til x=0,56m hvorefter han holder den stille for at sigte.

a) bestm størrelsen af kraften F i denne sigtstilling.

Bestem endvidere den største værdi, som kraften F antager under udtrækket.

Skytten slipper pilen. Pilens masse er 25g.

b) Vurdér, hvor stor pilens fart er, når den forlader buen.

nogen der kan hjælpe med denne opgave??

Nogle som kan hjlpme med opg b a´eren har j lavet
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Buens arbejde er ∫F(x)dx, så pilen får denne energi, hvis man ser bort fra gnidning.


Svar #2
28. februar 2010 af speedometer007 (Slettet)

så gir den 0,034303 kan det passe ? og hvilken enhed vil det være ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af peter lind

Nej. Det lyder alt for lav. Har du ikke taget fejl af pilens energi og dens hastighed


Svar #4
28. februar 2010 af speedometer007 (Slettet)

ved virkelig ikk  har meget svært ved at forstå denne opg :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2010 af peter lind

Hvad har du gjort for at få de 0,034303 ?


Svar #6
28. februar 2010 af speedometer007 (Slettet)

Der har jeg integreret funktionen , som står der oppe


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2010 af jnl123

,,


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2010 af peter lind

Så er det energien du har fundet ikke hastigheden. Find hastigheden af E =½mv2


Skriv et svar til: fysiiik hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.