Matematik

Hjælp til arealbestemmelse

12. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)
Jeg har tegningen af en graf (det er opg 1365 i mat A+ 2.g - den røde). Grafen går under x-aksen og arealet af dens punktmængde er 13. Jeg ved at grænserne er a=-2 og b=0.. Jeg skal nu bestemme int(fx) fra -2 til 0..

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

**Hellagood**

Jeg går ud fra, at du mener, at grafen for funktionen f sammen med koordinatsystemets førsteakse, andenakse og linien med ligning x=-2 afgrænser en punktmængde, hvis areal er 13.

Hvis grafen for f ligger under førsteaksen, må

f

Du vil formentlig erindre, at for en ikke-negativ, kontinuert funktion på et lukket interval [a,b] angiver

b
int[f(x)dx]
a

arealet af punktmængden mellem grafen for f og førsteaksen. Overføres dette til den pågældende opgave, må vi have, at

b
int[-f(x)dx] = 13
a

idet f som bekendt er negativ. Så

b
int[f(x)dx]
a

kan da let bestemmes.

//Singularity

Svar #2
12. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Jeg forstår godt det du skriver men jeg fatter stadig ikke helt hvad jeg skal gøre.. Jeg kender jo ikke ligningen for f hvordan kan jeg så integerer den?

Tusind tak for din hjælp, ved ikke hvad jeg ville gøre uden studieportalen :)

Fortsat god lørdag!

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Jamen, hvis jeg har forstået opgaven ret i #1, så er det jo pærelet at bestemme

0
int[f(x)dx]
-2

I så fald ved du jo, at

0
int[-f(x)dx] = -int[f(x)dx] = 13 (1)
-2

grænserne flyttes med i det andet integral, selvom det ikke står der :-)

Dermed gælder ligningen (1) tydeligvis hvis og kun hvis

0
int[f(x)dx] = -13
-2

og det var, hvad opgaven gik ud på ifølge det første indlæg.

//Singularity

Svar #4
12. februar 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Ok troede bare opgaven var lidt mere indviklet at man skulle opstille en ligning for f(x) på en eller anden mystisk måde.. Tusind tak!

Skriv et svar til: Hjælp til arealbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.