Matematik

kontantpris og %

13. februar 2005 af SK0 (Slettet)
Hjælp mig !
kan simpelthen ikke finde ud af det her, så det ville være rart hvis der var en der kunne hjælpe mig her. .



opgaven lyder:

Pia køber:
PC 386
14"farveskærm
85 MB harddisk.
24-nåls printer.
den samlede pris er 13170 kr.
(der betales 295 kr. pr. måned i 36 måneder)

Hun vælger at betale i løbet af 36 måneder. herved forhøjes den samlede konstantpris med 33%

- hvor meget skal hun betale hver måned?

hjælp mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2005 af JulieJense (Slettet)

Du skal ligge 33% til konstantprisen, dvs:
Ekstra betaling= 13170kr*33%=4346,1kr
Dette er hvad hun skal betale ekstra for PC'eren, så det ligger du oven i den egentlige pris:
13170 + 4346,1kr = 17516,10kr

Svar #2
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

orh, mange tak (:

Svar #3
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

men, hvis jeg skal finde ud af hvor meget hun skal betale om måneden, skal jeg så ikke dividere med 36? eller er jeg helt forkert på den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2005 af JulieJense (Slettet)

Det er nemlig rigtigt! Du skal dividere med 36, sorry - havde ikke lige læst opgaven ordentligt :)

Svar #5
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

nå, ok. men tusind tak (:
nu kan jeg endelig komme i gang igen, hehe

Svar #6
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

jeg vil holde mig fra at oprette et nyt indlæg, og vil i stedet spøge, hvordan man løser denne opgave (behøver ikke nødvendigvis et facit)

opgaven:

flyvehøjde i Meter:
0|500|1000|1500|2000|2500|3000|
0|-3|-5|-8|-10|-12|-16|
^grader.

- hvor meget falder temperaturen i gennemsnit pr. meter?

det eneste jeg såadn er kommet fremt til, er at jeg skal dividere med 5.
så det går ikke så godt.

Skriv et svar til: kontantpris og %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.