Matematik

logistisk og differential

02. marts 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

y´-2y=4x2 -4x    (man får afvide at nogle af løsningerne til diff.ligningen har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf)

man skal så bestemme en ligning for den kurve som disse ekstremumspunkter vil tilhører

er kommet til y´=4x2-4x+2y       y´=0   men kan ikke komme videre

og så skal man bestemme den løsning til diff.ligningen hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv første koordinat

her er jeg kommet til 4x2-4x=0  (x>0)      x=1 

stegning (logistisk)

I(t)=200(1-0.9*e-0.0091* t      I(t)=temp. i stegens indre(målt i grader)       t=tiden efter stegen er sat i ovnen

bestem tiden efter at stegen er sat i ovnen som funktion af temp. i stegens indre


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af peter lind

"y´=4x2-4x+2y y´=0 men kan ikke komme videre." Du mangler såmænd bare at sætte det sammen. Så får du 0=4x2-4x+2y

Brug et CAS værktøj til at løse ligningen med betingelsen at  (1,0) er et punkt på kurven


Skriv et svar til: logistisk og differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.