Matematik

skæringspunkter og koodinatsæt.

02. marts 2010 af Knaas (Slettet)

Hej Folks :D

sidder med en mat aflevering, og kan ikke finde ud af det hope that u guys help me :(.

opgaven er:

Der er givet funktionen

                              f(x) = 0,25x3-x2-x+4

a) Tegn grafen for f, og bestem koodinatsættet til hver af  grafens skæringspunkter med førsteaksen.???????

b) Bestem ligning for den tagent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har en mindste førstekoordinat.???????????

c) Bestem koodinatsættet til røringspunktet for denne tangent.?????

Hjælp mig dog, og ok jeg ved godt at det ikke er så svært men har bare bruge for lidt hjælp.... :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Find skæringspunkterne ved at løse ligningen f(x) = 0. Hint, prøv først med x = 2. Find så de andre rødder.

b) Et af skæringspunkterne fra a) har den mindste x-koordinat. Tangenten skal gå gennem (x, f(x)) og have hældningskoefficient f'(x).

c) må du næsten have besvaret, hvis du har besvaret b)


Skriv et svar til: skæringspunkter og koodinatsæt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.