Matematik

Fra fordoblingskonstant til forskrift

03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Forstår ikke denne opgave, håber der er en der kan hjælpe:

En eksponentiel udvikling f har fordoblingskonstanten 13,26 og f(5) = 626 - Bestem forskriften? Forstår stadig ikke mellemregningerne, og hvordan jeg kommer fra fordoblingskonstanten og til forskriften?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Opstil ligningen:

13,26 = log(2)/log(a)

Løs denne ligning med henblik på at finde a. Find derefter b ved hjælp af formlen:

b = y1/a^x1

- Du får jo opgivet punktet (5,626) i opgaven.


Svar #2
03. marts 2010 af danserinde18 (Slettet)

Tak .. Det var også sådan jeg havde gjort det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af mathon

           f(x) = y = b·2x/X2

           f(5) = b·25/13,26 = 626

           b = 626/25/13,26 = 482,019

           f(x) = 482,019·(21/13,26)x = 482,019·1,05366x


Skriv et svar til: Fra fordoblingskonstant til forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.