Matematik

hvordan

03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

en 2.gradpoly. :   ax^2+(a+2)x-3=0 , har én rod, jeg skal bestemme a, hvordan gør jeg det?

jeg har et forslag, men er usikker!:

ax^2+(a+2)x-3=0

ax^2+ax+2x-3=0

d=2^2 - 4*a*(-3)

d=0

dvs:

0=4-4*a*(-3)

-4=-4*a*(-3)

-4/(-4)*(-3) = a

er det forkert? har ikk andre forslag.. plizz hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er

d = (a+2)2 - 4a(-3) = a2 + 4a + 4 +12a = a2 + 16a + 4. Hvis a skal bestemmes, således at 2.-gradsligningen har netop een rod, så skal d være 0, dvs.

a2 + 16a + 4 = 0, som har rødderne

a = -8 ± 2√15


Svar #2
03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

1000 tak skal du have!!!


Svar #3
03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

ejj vent, forstår ikke den sidste med a?

hvordan kom du frem til det?? er det rødderformel du brugte eller isolerede du?


Skriv et svar til: hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.