Matematik

Bestem en forskrift

03. marts 2010 af chrisø (Slettet)

 Hej, jeg kunne virkelig godt bruge noget  hjælp til denne opgave..

bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f , der har
vækstrate 20%, og for hvilken f(0)=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Du ville få meget ud af at læse afsnittet om eksponentielt voksende funktioner i din bog.

10=b*1,20^0

Find b og opskriv da den endelige forskrift.


Svar #2
03. marts 2010 af chrisø (Slettet)

 b= y1/a^x1  ?? hvis dette er sandt hvordan får jeg så fat i tallene ud fra hvad jeg har?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Det er som rigtigt nok. Men det er da dumt at gå og huske på den formel. Du skal bare løse den ligning, jeg har skrevet op, så har du b. Husk at alt opløftet i 0'de giver 1.


Svar #4
03. marts 2010 af chrisø (Slettet)

 jeg får det til b=10 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Ja.


Svar #6
03. marts 2010 af chrisø (Slettet)

 tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.