Matematik

procentregning please hjælp mig!

03. marts 2010 af Usser (Slettet) - Niveau: C-niveau

der er to opgaver:

1) to drejere A og B fremstillede et antal emner. A drejede dem på 8 timer, B brugte 6 timer. Hvor mange procent kortere tid anvendte B i fohold til A?

2) Hvor stor en given kapital, når 72 % af den udgør 43000

På forhånd tak!

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) (A-B)/A •100%

2) 43000 •100% / (72%)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af bemil (Slettet)

Hvis du dividerer med det beløb/antal timer/etc. der representerer 100 % og derefter ganger med 100% får du resultatet:

A  sættes til 100 %: 6/8= 0,75

0,75 * 100% = 75 %

Du kender ikke 100 % af kapitalen, så det sætter du som x:

43000/x = 0,72          (0,72 er 72 % / 100 %)

43000 = 0,72x

43000 / 0,72 = x = 59722

Håber du kunne bruge hjælpen

Mvh Emil 


Skriv et svar til: procentregning please hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.