Matematik

f(x)= kvrod(9x-x^2) ?

03. marts 2010 af bechson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey vil høre om nogen kan hjælpe mig med

Vm & dm for ligningen f(x)= kvrod(9x-x^2)

Mit forslag vm = [0 ; 9]

Dm = [0; 20,25] men slet ikke sikker håber i kan forklare mig hvorn jeg regner det ud hvis det ikke er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til Dm?

Hint: Dm - Kig på hvilke værdier, som det er lovligt at få under et kvadratrodstegn. Vm kan herefter bestemmes ud fra Dm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af mathon

   

f '(x) = 1/(2√(9x-x2))·(9-2x)

f '(xo) = 0 for xo = (9/2)

                                1)   undersøg monotoniforholdene
                                2)  bestem ekstrema


Svar #3
03. marts 2010 af bechson (Slettet)

det må i lige forklare lidt bedre....

det er mit svage punkt forstår det ikke som i har skrevet det der :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

1. Hvis du ikke har hørt om differentialregning, så glem mathon's ellers fine hint.

Men min metode:

Dm: Under kvadratroden må ikke stå et negativt tal. Dvs. 9x-x^2≥0 Løs denne ulighed, og så får du den største mulige defintionsmængde.

Vm: Bestemmes ved at indsætte endepunkterne fra Dm i funktionen.


Svar #5
03. marts 2010 af bechson (Slettet)

det var da noget nemmere men forstår bare ikke at det skulle hhive værdimængden da der vel er et interval


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Bestem først Dm. Så tager du den laveste værdi og den højeste værdi(det jeg kaldte endepunktnerne) i definitionsmængden og indsætter dette i funktionen. Dette er intervallet for din værdimængde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2010 af mathon

9x-x2 har maksimum for x = (9/2)      (1.koordinaten til toppunktet for parablen -x2+9x)
hvoraf
            fmax = √(9·(9/2)-(9/2)2) = (9/2)

Dm(f) = [0;9/2]
 


Skriv et svar til: f(x)= kvrod(9x-x^2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.