Matematik

Haster Hjælp areal i funktioner =(

04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen

håber der er nogen der kan hjælpe mig

Opgave 1,2093

En funktion f er defineret ved f(x) = 2 + 3/x2 , x > 0.

1) Grafen for f, førsteaksen, linjerne x=1 og x = 5 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.                                         Beregn ved hjælp af stamfunktion dette areal.

Har jeg gjort det giver 10,4 mit problem kommer ved anden spørgesmål den er jeg lost ved =(

2) Med k betegnes et tal, der er større end 1. Grafen for f, førsteaksen og linjerne x = 1 og x = k afgrænser en punktmængde, der har et areal, som kaldes A(k).

Bestem k, således at A(k) = 25/2

hvordan får jeg løst denne opgave =(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af peter lind

A(k) = ∫1kf(x)dx=25/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2010 af jnl123

A(k) = F(k) - F(1)


Svar #3
04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet)

er ikke helt med det :P hvordan skal jeg skrive det ind ;O


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af jnl123

Hvis du integrerer f(x) får du stamfunktionen F(x):

F(x) = 2x-3/x

Arealet fra x=1 til k er:

A(k) = F(k) - F(1) = (2k-3/k) - (2-3) = 2k - 3/k +1

Så siger du:

A(k) = 25/2 = 2k - 3/k + 1     =>   k = -1/4  eller k = 6

Da k er større end 1 er k altså 6


Skriv et svar til: Haster Hjælp areal i funktioner =(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.