Matematik

f(x)= kvrod(9x-x^2) ?

04. marts 2010 af bechson (Slettet)

Opgaven lyder

Find dm , og vm + f' '(x)

f(x) = kvrod(9x-x^2)

Og har ærlig talt ikke lært det da jeg var syg....

Nogen der kan forklare det step forstep hvad de gør så jeg har nogle notater + at jeg kan lærer det....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Har du læst om det i din bog?

dm står for definitionsmængde, mængden af de x, for hvilket funktionsudtrykket har mening.

vm står for værdimængde, mængden af de y, for hvilke y er en funktionsværdi f(x)


Svar #2
04. marts 2010 af bechson (Slettet)

Jeps ved jeg godt... og er os kommet et stykke men .... synes det er lidt svært... ;) når man skal beregne det for kan jo godt aflæse det på grafen... hvis jeg tegner


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 Okay du er nødt til at tænke lidt logisk på den. Du ved at  9x-x^2 = x(9-x) ≥ 0 . => 9 ≥ x ≥ 0  Så der har du allerede din definitionsmængde.

Så ved du også at f(x) ≥ 0  så der har du global minimum, nemlig 0.

så skal du bare finde maximum som du gør ved differentiering.


Svar #4
04. marts 2010 af bechson (Slettet)

Skal den hedde

dm ]0 ; 9] eller [0 ; 9]


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 [0 ; 9]


Skriv et svar til: f(x)= kvrod(9x-x^2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.