Matematik

vektorer

04. marts 2010 af nuggibuggi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave der driller lidt.
For hvilke værdier af k er vektorerne:
a =(k+1,2k+1) og b =((k-1,1)
ortogonale og parallelle?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis ab = 0, er vektorerne ortogonale, og hvis a×b = 0, er de parallelle.


Svar #2
04. marts 2010 af nuggibuggi (Slettet)

Det er også det jeg har prøvet med, og jeg ender med at k= k^2/2, hvis de er ortogonale, men kan dette bruges som svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 #1 - du kan ik tage krydsproduktet i to dimensioner?

Men du kan tage tværvektoren til b og prikke den med a og løse når prikproduktet er 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2010 af NejTilSvampe

a*b = (k+1)(k-1) + (2k+1) = k^2 + 2k+2 = 0 => k = ? <--for ortogonal

tværvektor(b) = (-1,k-1)

a*tværvektor(b) = -(k+1) + (2k+1)(k-1) = 2k^2 -2k -2 = 2(k^2-k-1) = 0 => k = ?  <--for parallel. 

Tjek selv om jeg har lavet en regne fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har ret, jeg havde overset det. Der skal tværvektoren bruges.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.