Matematik

Bestem konstanterne a og b

05. marts 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem konstanterne a og b, så linjen med ligningen Y = x +1 tangerer grafen for f(x) = ax^3 + bx^2 i punktet (2,3)

Ved ikke hvordan jeg skal løse de her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2010 af mathon

           f(2) = a·23 + b22 = 3

           f '(2) = 3a·22 + 2b·2 = 1

hvoraf 2 ligninger med to ubekendte i a og b


Svar #2
10. marts 2010 af MikkelN (Slettet)

er den løst helt nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af mathon

nej

      I:  8a + 4b = 3

      II: 12a + 4b = 1               I trække fra II

          4a = -2
          a = -(1/2)                   som indsat i I: 8a + 4b = 3 giver

      8·(-(1/2)) + 4b = 3
      -4 + 4b = 3
      -1 + b = (3/4)
         b = (7/4)


 


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.