Fysik

HJÆLP

05. marts 2010 af sofiemadseeen (Slettet)

 Jeg har lidt svært ved den vedhæftet opg. jeg gør følgende

b) ma_x =F-f

ma_y=n-mgsin

1/2mR^2alfa=fR - Fr

ved ikke hvordan jeg skal videre og hvor rigtigt det er

c) for at fastholde yoyoen samme sted, så skal friktionskraften være større end yoyoens kraft.

Vedhæftet fil: opg 1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2010 af jnl123

DTU :)

b)  

n = m*g*cos

Momentligevægt og kraftligevægt (N1):

T*r - Fs*R = 0
T - m*g*sin - Fs = 0

2 ligninger med 2 ubekendte til at finde T og Fs.

c)

Fs <= my*n                    =>                           my >= Fs/n

Indsæt Fs og n fra opgave a) og du har et udtryk for hvad my mindst skal være.


Svar #2
05. marts 2010 af sofiemadseeen (Slettet)

dvs. my skal være størst og ikke Fs. Hvad med snoren???


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2010 af jnl123

T er snorkraften, my (friktionskoefficienten) skal være større end Fs (friktionskraften) divideret med n (normalkraften)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.