Matematik

bestem K - HASTER

05. marts 2010 af glorie (Slettet)

Heej er der nogen der kan forklare mig punkt for punkt hvordan man bestemmer k så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6

Please hjælp miog det haster! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2010 af jnl123

0 = p(-2)      =>     0 = (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6     =>     k = .....


Svar #2
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

jamen hvordan løser jeg den? Jeg er blank :S

btw du har skrevet * istedet for X


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2010 af jnl123

nejnej jeg sætter -2 ind på x's plads :)    * er gangetegn

du skal bare regne sammen og isolere k


Svar #4
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

Nåårh okay prøver lige :D

0 = (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6

k=-8+k*4-(-6)+6

8+k*0

så k er 8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2010 af jnl123

0=-8+k*4-(-6)+6

=>

0 = 4*k + 4

=>

-4 = 4*k

=>

k = -1

:-)


Svar #6
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

Hvordan har du fået den til 4 istedet for -4 :)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2010 af jnl123

k*(-2)^2 = k*4

(-2 * -2)  = 4


Svar #8
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

Tusinde tak :D

Kan du godt hjælpe mig med en anden, hvor jeg skal undersøge om ½ er løsningen til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2010 af jnl123

- indsæt 1/2 på x's plads:

8*(1/2)^3+2*(1/2)^2+(1/2)-3/2=0

<=>

8*(1/8) + 2*(1/4) -1 = 0

<=>

1 + 1/2 -1 = 0

<=>

1/2 = 0

Da 1/2 ikke er lig med 0 er det ikke en løsning :)


Svar #10
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

hvorfor er det ikk en løsning, der står jo at ½ =0?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2010 af jnl123

hvis det var en løsning skulle der ende op med at stå 0 = 0


Svar #12
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

Nårh okay :D hvad med den her opg :P hvis jeg skal omskrive 4x^2-12x+9 til formlen (ax+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2010 af jnl123

(2x - 3)^2


Svar #14
05. marts 2010 af glorie (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2010 af jnl123

fordi:

4 = 2*2

-12 = 2*-3

9 = -3*-3


Svar #16
06. marts 2010 af glorie (Slettet)

tusinde tak ved du hvordan man forkorter brøker?

x^2+2x/4x+8

eller reducere?

8a^3*b*a^-2/(2b)^2

og hvilke formler bruges der?


Skriv et svar til: bestem K - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.