Matematik

Sandsynlighedsregning

06. marts 2010 af ggf (Slettet)

En symmetrisk terning kastes 10 gange, og vi betragter følgende hændelser:

A: Vi får præcis 4 5'ere

B: Vi får netop 6 gange et øjental, der højst er 2

C: Vi får slet ingen 6'ere

Angiv for hver hændelse parametrene n og p og forklar, hvad succes og fiasko kan stå for. Bestem derefter sansynlighederne for hændelserne.

En der kan hjælpe? Jeg forstår hat af det her..


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2010 af peter lind

Det er i alle tilfælde binomialfordelinger med n=10. i A: p er sandsynligheden for i et kast at få 5 øjne. B: p er sandsynligheden for i et kast at få 1 eller 2 øjne. C: p er sandsynligheden for i et kast at få 6 øjne.


Svar #2
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

hvis p er sandsynligheden, hvorfor står der så til sidst: Bestem derefter sansynlighederne for hændelserne? :-S


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2010 af peter lind

Det p jeg nævner er den sandsynlighed, der indgår i binomialfordelingen, ikke facit i det der spørges om.


Svar #5
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

Kan i give et eksempel på hvordan i finder sandsynligheden p, der indgår i binomialfordelingen?


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. marts 2010 af peter lind

I et terningskast er sandsynligheden for at få 6 øjne 1/6 idet der er 6 muligheder og det antages at det er en "ærlig" terning.


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. marts 2010 af jnl123

A:

Hvad er sandsynligheden for at 4 ud af 10 slag er 5'ere (som der er 1/6 sandsynlighed for i 1 slag):

P(X=4) = b(4; 10, 1/6) = (10   4) *(1/6)^4 * (5/6)^6  =  210 * (1/6)^4 * (5/6)^6 = 5,43%


Svar #8
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

forstår ikek følgende der er fremhævet:

P(X=4) = b(4; 10, 1/6) = (10 4) *(1/6)^4 * (5/6)^6 = 210 * (1/6)^4 * (5/6)^6 = 5,43%

skal der stå 10 gange 4?


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. marts 2010 af jnl123

Nej det er binomialkoefficienten. De skal egentlig stå under hinanden (4 under 10).

(n   x)   =   n! / ( x!*(n-x)! )

jf. #4   :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
06. marts 2010 af peter lind

Nej. Det er binomialkoeficienten K10,4 = 10!/(4!*10-4)!)


Svar #11
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

Nogen der ved hvordan man laver !-tegnet på en TI-89? 


Svar #12
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

En symmetrisk terning kastes 5 gange, og vi betragter følgende hændelser:

A: Man får ingen 6'ere

B: Man får hverken 1'ere eller 6'ere

Angiv for hver hændelse parametrene n og p og forklar, hvad succes og fiasko kan stå for. Bestem derefter sansynlighederne for hændelserne.
 

er disse svar korrekte?: http://peecee.dk/upload/view/230306/full
 


Brugbart svar (2)

Svar #13
06. marts 2010 af jnl123

A:

Succes hvis man slår 1,2,3,4 el. 5. Derfor er p=5/6. Man slår 5 gange, så n=5. Der skal være success i 5 slag, så x=5.

Korrekt

B:

Succes hvis man slår 2,3,4 el. 5. p=4/6, n=5, x=5

Skal give 13,17%

;)


Svar #14
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

vil du ikke være sød og vie hvordan du når frem til de 13,17%?

Går ud fra at min fremgangsmåde i A er rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #15
06. marts 2010 af jnl123

n!/(x!*(n-x)!)  * p^x * (1-p)^(n-x)   =  5!/(5!*(5-5)!) * (4/6)^5 * (1-(4/6))^(5-5)  =  1 * 0,1317 * 1

Dit resultat i A er rigtigt. Du regner i princippet ud hvad sandsynligheden er for fiasko i 0 slag frem for der er success i 5 slag. Men det giver samme resultat.

:)


Svar #16
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

Ok så prøver jeg at regne videre, endnu engang tak :-)


Svar #17
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

En symmetrisk terning kastes 5 gange, og vi betragter følgende hændelser:

Man får et ulige øjental præcis 3 gange.

jeg får det til 31,250%

Pleae sig at det er rigtigt! ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #18
06. marts 2010 af jnl123

det er rigtigt !   :)


Svar #19
06. marts 2010 af ggf (Slettet)

Sådan! Tusind tak for hjælpen havde ALDRIG fattet det uden din hjælp! :-) Er godt nok lettet nU!


Brugbart svar (1)

Svar #20
06. marts 2010 af jnl123

godt og høre! :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.