Matematik

Udledning af pufferligningen

06. marts 2010 af BittenAagaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg er i gang med min SRO. Jeg skal i den forbindelse udlede pufferligningen.

Ks(s)=[B]*[H3O]/[S], skal jeg via logaritmeregnereglerne have omskrevet til pufferligningen, altså:

pH=pKs(s)+log[B]/[S]

Men jeg er fuldstændig på bar bund her, er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må kunne bruge den generelle formel log(ab) = log(a) + log(b) samt definitonerne for pKs(s) og pH .


Svar #2
06. marts 2010 af BittenAagaard (Slettet)

Jeg har fået stillet opgaven sådan som jeg har skrevet den. Men jeg er bare på par bund, ved jeg har noter til med det ligger på en computer der er gået ned.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2010 af mathon

genbrug fra din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=813758


Skriv et svar til: Udledning af pufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.