Matematik

HJÆLP!!!!!!!!

07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

Anders og Adi skiftes til at kaste en terning

Anders får 1 point hvis hans terning viser et øjental der går op i 6

Adi får 1 point hvis hans terning viser et øjental der går op i 9

er spiller retfærdigt begrund dit svar

Kan ikke finde ud af den opgave håber der er nogen der kan hjælpe og forklare hvordan man løser opg for vi for det også i en matematik test så man skal kunne det man må godt bruge lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af peter lind

Se efter hvilket antal øjne, der giver gevinst for Anders og hvilken, der giver gevinst for ADI


Svar #2
07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

 det forstår jeg ikke forklare nærmere???


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2010 af webnord (Slettet)

Anders får point ved at slå: 1, 2, 3 og 6. dvs. udfald = 4

Adi får point ved at slå: 1, 2 og 3. dvs. udfald = 3

Udfaldsrummet (altså det som terningen kan vise) = 6

Sandsynligheden P = udfald/udfaldsrum

P(Anders) = 4/6 = 0,667 dvs. P(Anders) =66,7%

P(Adi) = 3/6 = 0,5 dvs. P(Adi) = 50%

Altså er det ikke retfærdig


Svar #4
07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

 forstår det slet ikke nu!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2010 af webnord (Slettet)

Ok prøver på en anden måde

Anders har fire muligheder for at få point pr kast, nemlig hvis han slår en 1'er, en 2er, en  3'er eller en  6'er

Adi har tre muligheder for at få point pr kast, nemlig hvis han slår en 1'er, en 2er eller en 3'er.


Svar #6
07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

 JA og hvad skal jeg så svare og hvordan????


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2010 af webnord (Slettet)

Du kan skrive

Det er ikke retfærdig fordi Anders har 4 muligheder pr kast for at få point og Adi kun har 3 muligherder pr kast for at få point


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.