Matematik

Forskrift for funktionen f

08. marts 2010 af sofus12345 (Slettet)

Jeg har problemer med denne opgave, så håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Opgaven lyder:

Leo låner 20.000 kr. i banken den 1/1-2006 og skal betale 6 % p.a. i rente med halvårlig rentetilskrivning. Leo ønsker at tilbagebetale lånet med x lige store halvårlige ydelser, første gang den 1/7-2006

Lad f(x) angive ydelsen som funktion af antallet af ydelser x.

a) Bestem en forskrift for funktionen f

Leo tilbagebetaler lånet med 24 lige store halvårlige ydelser

b) Bestem den halvårlige ydelse.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af okerne (Slettet)

En annuitet afvikles med lige store ydelser i hver termin, dvs. Yj = Y for alle j.
Med en nominel værdi på G, n resterende terminer og en terminslig nominel rente
på R, bliver den terminslige ydelse

Y=G*α-1n/r

hvor αn/R=Σ(1+r)-j=(1-(1+r)^-n)/r


Skriv et svar til: Forskrift for funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.