Fysik

Solens hastighed

08. marts 2010 af tdb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, 2.1 fra de dynamiske stjerner. En ny bog. Her skal man:

beregne solens præcise hastighed rundt i banen om mælkevejens centrum. afstanden til mælkevejens centrum er 2,4*10^17km.

Det vides også at man skal bruge Keplers love og solen har en næsten cirkulær bane.

Hvad skal man gøre herfra. I bogen står et resultat på ca. 250 km/s men jeg kan kun få omkring 0,7 m/s. Jeg må gøre noget helt galt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Skriv dine mellemregninger ind.


Svar #2
08. marts 2010 af tdb (Slettet)

Først beregner jeg omløbstiden:

t= sqrt( (4*( pi )^(2)*(r)^(3))/(GM) )

t=sqrt( (4*pi ^2*(2.4*10^20)^(3))/(6.674*(10)^(-11)*1.989*(10)^(30)) ) = 2.02761847e21s

Herefter beregner jeg omkredsen for solens bane :

pi *2*2.4*(10)^(20) = 1.50796447e21

Jeg deler nu de to:

1.50796447e21/2.02761847e21s = 0.7 m/s ca.

Jeg håber ikke det er for uoverskueligt når jeg har kopieret.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det for en masse, der indgår i din omløbstid? Det ser ud til at være solens masse? Men nu er det jo Solen, der bevæger sig omkring Galaksens centrum, så det skal vel være en form for ækvivalent galaksemasse, der skal indgå.


Skriv et svar til: Solens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.