Matematik

folkeskole regning! HJÆLP

08. marts 2010 af KME89 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej skal lige har bekræftet og hjælp til nogen opgaver håber i vil hjælpe.

1) (1/4)-(1/5)=1/20

2) 1/6*9= ?

4) 2x+9=5x+7 = x=2

5) reducer 3*(4a+b) = 12a+3b

6) a*(3a-b) = 3a2+ab

7) jens sætter 6000kr i banken til 6 % i 100 dage. Hvormange kroner får han?

8) Jens kaster 2 terninger og sandsynligheden for at få summen 12 er ?

9) en hue koster 148kr, en sweater koster 498kr og bukser koster 399kr, der er tilbud på 10%. Hvad var huens, sweaterens og buskernes oprindelig pris. Hue 162 kr, sweater 647,8kr, og bukser 438,0kr

10) 3 søskende er tilsammen 31 år, jakob er dobbelt så gammel som lene og anja er 10år.

a) hvor gammel er jakob?

lenes alder betegnes som x

b) opstil en ligning til at bestemme Lenes alder.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2010 af PeterValberg

1) Ja
2) du multiplicerer en brøk med et tal ved at multiplicere talle på tælleren (1/6*9 = 9/6 = 3/2)
4) x = 2/3
5) ja
6) 3a2 - ab
 

det var i hvert tilfæælde noget af det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2010 af shumanoo (Slettet)

jeg tror at du i 7) skal sige 6000 *0,06=360kr og 360 *100=36000 kr, eller også skal du divider med 36000 med 365 = 98,6kr


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

9) du ganger rabatpriserne med 10/9 .

10) Hvorfor skal Anja blandes ind her? De to ukendte søskende er tilsammen 21 år.


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. marts 2010 af fainelly (Slettet)

10) 2x+x+10=31


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. marts 2010 af fainelly (Slettet)

10) a Jacob er 14


Skriv et svar til: folkeskole regning! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.