Fysik

Fission proces - hint til opgave søges

09. marts 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Er gået stå i en opgave fra FysikABbogen - den skal afleveres i morgen... ville være fedt hvis en gad komme med en hint til hvordan den løses.

Vi har denne reaktion:

1/0 n + 235/92 U -> 89/36 Kr + 144/56 Ba + 3 * (1/0 n)

a) find masseenergien i starts- og sluttilstanden
EStart = 3.53389*10^-8 J
ESlut = 3.520112*10^-8 J

b) Find massetabet i processen
Q = EStart - ESlut = 2.7776*10^-11 J

c) Beregn Q-værdien for én proces - angiv resultatet i procent
Hvordan gør jeg det?

d) Antag at kraftværket leverer en gennemsnitlig effekt på 1000 MW. Beregn den samlede energi produceret i procent på værket i løbet af et år.
Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af peter lind

c)Q har du faktisk fundet i b.Opgavestilleren har nok ment at du i b skulle angive svaret i kg. I procent er det 100*Q/Estart

d)  energi i procent'  I procent af hvad?


Svar #2
09. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Peter

Ja det var også det, der forvirrede mig lidt... men sådan lyder opgaven i opgave d.
Der er ikke givet flere oplysninger.


Skriv et svar til: Fission proces - hint til opgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.