Matematik
hjælp til en matematikopg.
16. februar 2005 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der vil give et par hints til disse to opg.
1)En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 130. desusen er P(X>=150)=0,24
bestem spredningen for X, samt bestem P(X>=90)
2) Reducer udtrykket ((a^4)^3*kvdr(9a))/a^(3/2) til et udtryk på formen b*a^x
1)En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi 130. desusen er P(X>=150)=0,24
bestem spredningen for X, samt bestem P(X>=90)
2) Reducer udtrykket ((a^4)^3*kvdr(9a))/a^(3/2) til et udtryk på formen b*a^x
Svar #1
16. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
cs:
1) Du ved, at X er normalfordelt, så sandsynligheden for, at X er mindre end eller lig middelværdien er 0.50, ergo
P(X
og desuden er
P(X<=150) = 1-P(X>=150) = 1-0.24 = 0.76
Dette motiverer, at man på normalfordelingspapir tegner en ret linie gennem punkterne (130,0.50) og (150,0.76). Løs dernæst opgaven.
2) Tja, det er blot et spørgsmål om at kunne sine potensregneregler;
a) (a^r)^s = a^(rs)
b) (a^r)*(a^s) = a^(r+s)
c) (a^r)/(a^s) = a^(r-s)
Jeg kan afsløre, at det korrekte resultat er
3*a^11 (b=3, x=11)
så må du selv gøre regnearbejdet.
//Singularity
1) Du ved, at X er normalfordelt, så sandsynligheden for, at X er mindre end eller lig middelværdien er 0.50, ergo
P(X
og desuden er
P(X<=150) = 1-P(X>=150) = 1-0.24 = 0.76
Dette motiverer, at man på normalfordelingspapir tegner en ret linie gennem punkterne (130,0.50) og (150,0.76). Løs dernæst opgaven.
2) Tja, det er blot et spørgsmål om at kunne sine potensregneregler;
a) (a^r)^s = a^(rs)
b) (a^r)*(a^s) = a^(r+s)
c) (a^r)/(a^s) = a^(r-s)
Jeg kan afsløre, at det korrekte resultat er
3*a^11 (b=3, x=11)
så må du selv gøre regnearbejdet.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til en matematikopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
