Matematik

Andengradsligning C-NIVEAU

10. marts 2010 af Gestuz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle. Håber nogle kan hjælpe :)

Skal denne: 4x²=3x løses som en andengradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af Proprium (Slettet)

4x2 = 3x ⇔

4x2 - 3x = 0 ⇔

d = (-3)2 - 4 · 4 · 0 = 9 ⇔

x = (-b  ± √(d))/(2a) ⇔

x = (-(-3) ± √(9))/(2 · 4) ⇔

x = (3 ± 3)/8 ⇔

x = 6/8 ≈ 3/4 v x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2010 af PeterValberg

4x2 = 3x
4x2 - 3x = 0     
x(4x -3) = 0    brug "nulreglen"
x = 0    ∨    4x - 3 = 0
x = 0    ∨    4x = 3
x = 0    ∨    x = 3/4    (eller 0,75 om du foretrækker decimalbrøker)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. marts 2010 af Gestuz (Slettet)

1000 tak for hjælpen - det var også det resultat jeg kom frem til, men det er jo rart at være sikker :) Så endnu en gang tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2010 af PeterValberg

Ingen årsag, - skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradsligning C-NIVEAU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.