Matematik

Tangent(funktion)

10. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion,

-x^3+1,5x^2+6x-1, hvor man skal bestemme en ligning til tagenten t for f i punktet P(3,f(3))

Man starter med at diferencere

f af mærke = -3x^2.1,5x+6

f af mærke= -3x^2+3x+6

f(3) sættes ind

-3^3+1,2.3^2+6.3-1 = 3,5

-3.3^2+3.3+6 = - 12

y=-12(x-3)+3.5

y=-12x+39.5

Nu kommer mit problem. Opgaven lyder: Gør rede for, at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoffiecent som tangenten t, og bestem kordinatsættet til røringspunktet for denne tangent?

Hvad i al helvede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

Løs: f'(x) = -12


Svar #2
10. marts 2010 af Clarks (Slettet)

-3.3^2+3.3+6
 

Denne skal diferencers, eller? Er ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af Isomorphician

f(x) = -x3 +1,5x2 + 6x - 1

f'(x) = -3x2 + 3x + 6

Sæt f'(x) = -12 og løs


Svar #4
11. marts 2010 af Clarks (Slettet)

I begge eller`?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2010 af Isomorphician

Der er kun én f'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. marts 2010 af mathon

...som vist
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=817328


Skriv et svar til: Tangent(funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.