Matematik

Skæringspunkt?

10. marts 2010 af [email protected] (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. 

Jeg har denne ligning. f(x) = x^2-3x-7

Jeg har fundet følgende

a=1

b=-3

c=-7

d=428

spørgsmål:

Bestem parablens skæringspunkter med x-aksen.

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet med y-aksen.

TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af stiftblyanten (Slettet)

Du skal finde rødderne.


Svar #2
10. marts 2010 af [email protected] (Slettet)

 Ja det ved jeg godt. 

Det er bare længe siden jeg har lært det og har ikke en fjern ide om hvordan jeg kommer videre.? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor fik du d=428 fra? Du skal først beregne diskriminanten d = b2 - 4ac .


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2010 af mathon

d = (-3)2 - 4·1·(-7) = 9 + 28 = 37


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2010 af jnl123

x = (-b ± √(b^2-4*a*c) ) / (2*a)

Det giver 2 x-værdier. Y-værdier fås så ved at tage f(x)


Svar #6
10. marts 2010 af [email protected] (Slettet)

Okay tak. 

Forstår ikke helt, men prøver mig frem.


Skriv et svar til: Skæringspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.