Matematik

Matematikaflevering, hjælp.

11. marts 2010 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg er i gang med min matematikaflevering, og der en opgave jeg ikke kan finde ud af:

Murstenene stables på kvadratiske paller med siden 46 cm.
Stenene anbringes i syv lag, og der er 112 sten i alt på sådan en palle.


Tegn en skitse, der viser, hvordan det nederste lag sten kan være anbragt på en palle.


Hvis målene på murstenene skal bruges er det: Længde: 22,8 cm. Bredde: 10,8 cm. Højde: 5,4 cm.

Jeg aner ikke hvordan jeg skal løse denne opgave. Ved egentlig heller ikke om det er noget, der kan forklares på skrift, men hvis I kan hjælpe, ville jeg blive meget glad :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Hvis du lægger dem på bredden kan der lægge: 4,259259259

Er jeg kommet frem tid ved at tage pallens mål og divideret med bredden.

For at finde ud af om det kan være der skal du også gøre det samme bare med længden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2010 af jnl123

Hvis der er lige mange sten i hvert lag, så er der:     112 / 7 = 16 sten i hvert lag

Arealet af pallen er:    46*46 = 2116 cm^2

Areal af 16 sten:
 - Liggende:   16*(22,8*10,8) = 3939,84 cm^2
 - På siden (lang kant):   16*(22,8*5,4) = 1969,92 cm^2
 - Stående: 16*(10,8*5,4) = 933,12 cm^2

Det passer derfor bedst, at de står på siden.

Der er så plads til:

46 / 22,8 = 2,01 = max 2 på den ene led
46 / 5,4 = 8,5 = max 8 på den anden led

Hvilket er ok da der skal være 16 (2*8=16). Så tegner du bare 8 rektangler i række 2 gange (den ene række under den anden) som er 5,4 cm lange og 22,8 cm høje


Svar #3
11. marts 2010 af 1234564 (Slettet)

#2 - Okay, men nu er det bare fordi, at vi har fået uddelt mm-papir (samme str. som et alm. A4-papir). Og hvis højden så er 22,8 cm, så vil skitsen jo ikke kunne være på papiret??


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. marts 2010 af jnl123

så tegn dem i halv eller 3-del størrelse :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2010 af jnl123

start med at tegne en kvadrat på 46*46 cm for at se om den kan være der..

dvs. 23 (halvdelen) eller 15,33 (1/3)


Svar #6
11. marts 2010 af 1234564 (Slettet)

Arh okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematikaflevering, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.