Matematik

reducering

11. marts 2010 af nynne258 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Reducering har jeg aldrig rigtig fanget, så hvis der er nogen der gider kigge på den her meget simple opgave, ville det være dejligt.

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

b(a+b)-a^2

ba + b^2 - a^2 (eller skal der stå minus imellem, når man ophæver parentesen?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan vælge at gange parenteserne ud og så trække sammen:

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a2 = a2 - b2 +ba + b2 - a2 = ab ,

eller man kan se, at der er en fælles faktor (a+b) i to af leddene:

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a2 = (a-b+b)(a+b) - a2 = a(a+b) - a2 = a(a+b-a) = ab .

Uanset hvilken metode, man bruger, skal resultatet blive det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2010 af NejTilSvampe

 Du kan ikke bare fjerne (a-b)(a+b)

(a-b)(a+b) = a^2 + ab -ab-b^2 = a^2 - b^2

resten ser rigtigt ud, men husk det led.


Svar #3
11. marts 2010 af nynne258 (Slettet)

 mange mange tak!:)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.