Matematik

kubikrod

11. marts 2010 af silnul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan udregner man følgende opgave?

Du ved, at et tal er blevet opløftet i 3. potens og at facit blev 216, hvordan løses dette? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2010 af jnl123

6^3 = 6*6*6 = 216

3√216 = 216^(1/3) = 6


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2010 af sHastrup (Slettet)

Du tager kubikroden af 216, som er 6. På lommeregneren kan du taste 216^(1/3).


Skriv et svar til: kubikrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.