Matematik

Vektor

11. marts 2010 af Linseee (Slettet)

Hej allesammen, har virkelig problemer med den nedenstående opg


 

I et koordinatsystem er to vektorer og bestemt ved

vektor a=(2 3) og vektor b=(-1 2)

a) Bestem talle s, således a+b og v= (1 -1) er ortogonale

b) Bestem arealet af parallelogrammet udspændt af vektor a og vektor a-b

c) bestem koordinatsættet til projektionen af a på b
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af PeterValberg

Jeg har svaret en anden på denne opgave tidligere, men vedkommende havde selv regnet spørgsmål a)

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vektoropgave.pdf

Svar #2
11. marts 2010 af Linseee (Slettet)

hvordan regner i a'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - #2 - Du har ikke formuleret opgave a) tilstrækkeligt præcist. Man kan jo umuligt se, hvad s har med opgaven at gøre. Men opgaven har vist kørt i andre tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2010 af PeterValberg

Nemlig, - det var noget i denne stil (tror jeg):

Bestem s således at er orthogonal på

det løses med prikproduktet mellem og , der skal være 0 (altså prikporduktet)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.